Båtadvokaten

Blogg, artikler og innspill om Båtjuss, båtfolkets virkelighet og båtlivets viderverdigheter.

Søk i artikler


Follow Tangedal on Twitter

XML Feeds

powered by b2evolution free blog software

Desember 2017
Man Tirs Ons Tors Fre Lør Søn
 << <   > >>
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
« Myten om "kjøpers undersøkelsesplikt"Hva er forbrukerkjøp? »

Den best gjennomtenkte kjøpekontrakten for fritidsbåt

Kjøpekontrakt for fritidsbåt

Dette formularet er kun til privat bruk i samsvar med de forutsetninger som fremgår av våre bruksvilkår/copyright-advarsel.

Formularet er spesialtilpasset omsetning av bruktbåt mellom private.  Det gjøres oppmerksom på at det i enkelte punkter avviker noe fra Kjøpslovens regler, bl. a. en for kjøper noe bedre formulering av selgers ansvar for opplysninger som ikke er avgitt.  Dessuten er det en del reguleringer av bl, a. erstatning og prisavslag som avviker fra lovens ordning.  Det samme gjelder enkelte vilkår under mangelsbedømmelsen og beføyelsene ved mislighold.  Vi mener likevel at formularet er godt balansert og at det gir kjøper og selger tilfredsstillende trygghet ved gjennomføring av handelen.

Vi advarer mot bruk av Forbrukerrådets og DinSides og enkelte andres formularer, da disse dels bl. a. ikke inneholder noe som ansporer partene til å ta stilling til om salget skal skje "som den er" eller på lovens vanlige vilkår, og heller ikke klargjør for partene hva avkrysningsalternativer for tilstand betyr.  Denne uklarheten er bare prosessdrivende og den er helt unødvendig.

Last ned kontrakten her (høyreklikk + "lagre som"):

Word-format

Pdf

Kontraktsformularet benyttes på eget ansvar.  Det kan ikke sterkt nok understrekes at det ved kjøp av båt til større summer, er viktig å sikre seg at man selv og medkontrahenten forstår de regler man underkaster seg mht. bedømmelsen av hva som er mangel og hva konsekvensen av en mangel skulle bli.  Det er alltid best å søke råd i forkant.  Vi kan dette -- derfor kan vi også hjelpe innenfor et fornuftig kostnadsperspektiv.

Permalink 20.10.10 18:38:58 , by admin E-post , 20088 visninger, Kjøpsrett, Dokumenter,