Båtadvokaten

Blogg, artikler og innspill om Båtjuss, båtfolkets virkelighet og båtlivets viderverdigheter.

Søk i artikler


Follow Tangedal on Twitter

XML Feeds

powered by b2evolution free blog software

Januar 2018
Man Tirs Ons Tors Fre Lør Søn
 << <   > >>
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
« Nettsider i ny draktManglende folkekunnskap om ansvar på sjøen? »

Båtjuss

Båtjuss

Ordet Båtjuss ble funnet på for mange år siden for å beskrive med et enkelt og lettfattelig ord hele det spenn av rettsregler som berører båfolket.  Båtjuss omfatter alt fra kjøpsrett og sjøveisregler til strafferett og den finere forvaltningsrett; båtjussen berører alt fra foreningsrettslige spørsmål for båtlagene til rettsvern og prioritet ved registrering i Skipsregisteret.  Båtjuss er dermed et omfattende "rettsområde", som omfatter deler av mange andre.

Følg opp:

 

 

 

Selve ordet båtjuss var det jeg og Stein Viken, den gang redaktør i Praktisk Småbåtliv (nå Båtliv) som fant på.  Vi trengte et samlende begrep for de artikkelserier jeg skulle skrive for båtbladet og det var om å gjøre å finne et passende og fengende ord.  Dermed ble båtjuss til et ord og et begrep, i spalten "Praktisk Småbåtjuss" i bladet.  Siden har ordet gått igjen i våre nettsider og det er endog blitt tatt i bruk av andre.  Det er et tegn på at båtjuss er blitt et akseptert begrep.

Det er ingen tvil om at ordet båtjuss er kommet for å bli og at det har et definert og alminnelig forstått innhold.  Siden denne bloggen også skal handle om båtjuss, vil innholdet etter hvert også speile det meste av hva ordet båtjuss betyr.

Permalink 21.10.10 23:38:46 , by admin E-post , 1756 visninger, Kjøpsrett, Bakgrunn/generelt,