Båtadvokaten

Blogg, artikler og innspill om Båtjuss, båtfolkets virkelighet og båtlivets viderverdigheter.

Søk i artikler


Follow Tangedal on Twitter

XML Feeds

powered by b2evolution free blog software

Januar 2018
Man Tirs Ons Tors Fre Lør Søn
 << <   > >>
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
« Importforbud faller bortErstatning etter verkstedsopphold »

Saksgang i retten

Hvordan går det i retten?

Jeg får veldig ofte spørsmål om hvordan ting foregår og hva som skjer under forberedelsene til en rettssak.  Nest etter alle spørsmål omkring selve det å reise sak, (eller la motparten reise sak) er det dette som mest av alt opptar privatpersoner når de er part i en tvist.  Søksmål er på ingen måte noe man skal ta lett på, for det å være part i en rettstvist kan ha ganske uoversiktlige konsekvenser.

Følg opp:

Spørsmålet om hva som skjer og hvordan det vil gå er på ingen måte lett å besvare.   Advokatens perspektiv på det som foregår, betraktningsvinkelen om man vil, er ganske fjernt fra partens eget synssted.  Og det er ikke lett for advokaten å sette seg i partens "sko" heller.

Vi er imidlertid så heldig at en av våre mange fornøyde oppdragsgivere har gitt en inngående og detaljert beskrivelse av sin sak, for publisering på nettet.  I hans selvskrevne historie får man høre om problemet, saken, alle hans overlegninger og bekymringer underveis og om selve hovedforhandlingen og dommen.  Denne saken gjaldt en campingvogn som var fuktskadet, nokså likt en problemstilling vi svært ofte står overfor i båtsaker også.  Og de kjøpsrettslige problemstillinger er helt de samme som vi møter i tvister om kjøp av båt.

Du kan lese hele historien her, på JUDICIUM Blawg.  (Fortellingen er kanskje lang, men den er verd å lese!).

Permalink 23.11.10 12:05:44 , by admin E-post , 2711 visninger, Kjøpsrett, Bakgrunn/generelt, Eksempler/rariteter, Båtadvokatens arkiv,